Ademhalingsoefeningen voor ontspanning, adem in en adem uit. Ik stond eerlijk gezegd de eerste 30 jaar van mijn leven nooit stil bij mijn eigen ademhaling. Maar toen ik mijn eerste yoga opleiding ging volgen kwam daar een grote verandering in. En hoe is het met jou? Zeg eens eerlijk, hoe vaak sta jij stil bij je eigen ademhaling?

 

 

 

Ademhalingsoefening voor stress, angst

 

 

 

Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij stress en angst.

 

 

 

Ik stond ook nooit stil bij mijn ademhaling tot het moment dat ik veel last kreeg van stress. Ik had last van allerlei vage klachten. Van pijn in de borststreek tot hoest aanvallen en weet ik allemaal wel niet wat. Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij stress, dus het werd tijd voor mij om dat eens nader te onderzoeken. Toen ik mijn eerste yoga les ging volgen, vond ik het helemaal niks. Maar toen ik zelf en trouwens ook de mensen om mij heen zagen wat het voor mij deed, was ik om. Dit kon weleens heel goed zijn tegen mijn stressklachten.

 

 

 

Ademhalingsoefeningen zorgen voor ontspanning.

 

 

 

Ik kwam er tijdens mijn eerste yoga opleiding achter dat je ademhaling jou verteld hoe het met je gaat, er ging een wereld voor mij open. Ademhalingsoefeningen zorgen voor ontspanning op een hele eenvoudige manier. Zo’n mooie simpele tool, binnen ieders handbereik, overal en altijd, op elke plek, daar moest ik meer mensen van op de hoogte gaan brengen. Waarom wist ik dit niet eerder? Waarom wordt er nog steeds zo weinig aandacht aan je ademhaling besteed, ook in de reguliere zorg niet?

 

 

 

Ademhalingsoefeningen voor het verminderen van overgangsklachten.

 

Ik ging mijn enthousiasme overbrengen op anderen en tijdens mijn yogalessen gaf ik heel veel aandacht om je adem als handige tool te gebruiken. Tegenwoordig laat ik vooral vrouwen met overgangsklachten op een fijne en effectieve manier gebruik maken van hun ademhaling, zodat zij meer ontspannen en met meer zelfvertrouwen door deze nieuwe fase in hun leven kunnen gaan.

 

 

 

Ademhalingsoefening voor ontspanning

 

 

 

Ben jij nieuwsgierig geworden? Hier kun je naar een simpele oefening luisteren die jou kan helpen om je bewuster te laten worden van de kracht van je eigen ademhaling. Succes met de oefening, ik hoor graag van je wat je ervan vindt.