Deze voedingsmiddelen verergeren opvliegers.

Door op mijn voeding te letten heb ik zelf mijn opvliegers vermindert, ik heb een stuk minder last van overgangsklachten. Sommige vrouwen gooien hun hele voedingspatroon om, dat vind ik heel knap. Maar ik weet van mezelf en ik denk dat er veel vrouwen zijn die ook van zichzelf weten, dat ze dat niet vol gaan en willen houden. Bekende voedingsmiddelen die opvliegers verergeren en/of veroorzaken zijn koffie, zwarte thee en alcohol. En nu niet meteen je espresso machine op marktplaats zetten, of je volledige wijnassortiment door de gootsteen spoelen. Lees eerst even het volgende…..

Dagboek.

Wat mij erg geholpen heeft is om in een dagboek bij te gaan houden om te kijken hoe ik op bepaalde voedingsmiddelen reageer. Zo weet ik nu heel goed welke voeding ik beter kan vermijden. Elke vrouw is uniek dus wil jij weten welke voedingsmiddelen bij jou opvliegers verergeren? Hou dan gedurende een week een dagboek bij. Zo kom je er vrij snel achter welke voedingsmiddelen bij jou opvliegers veroorzaken en/of verergeren. Er zijn meer voedingsmiddelen dan de bovengenoemde drie (koffie, zwarte thee en alcohol) die er ook voor kunnen zorgen dat je meer last krijgt van opvliegers. In mijn e-book de gouden regels voor de overgang lees je hier alles over. 

Koffie en opvliegers.

Ik drink zelf gewoon elke dag koffie maar wel met mate. Ik weet dat als ik teveel koffie of wijn drink, dat ik vervolgens last heb van opvliegers. Gelukkig weet ik sinds kort wat ik zelf kan doen om opvliegers zo snel mogelijk de kop in te drukken. Erg handig op de momenten dat ik mij weleens laat gaan🤭

Opvliegers verminderen.

Wil jij ook graag weten hoe jijzelf opvliegers kunt verminderen? In mijn gratis e-book de gouden regels voor de overgang staat een hele fijne oefening om opvliegers te verminderen. Met de gouden regels voor de overgang kun je zelf aan de slag met je voeding, er staan handige tips in die de overgang voor jou een stuk makkelijker maken. Download het gratis E-book “de gouden regels voor de overgang”, een echte musthave voor vrouwen die zelf graag de regie in handen houden, ook tijdens de overgang!

Weet jij wat bij jou opvliegers veroorzaakt en/of verergert? Ik ben heel nieuwsgierig, laat het gerust weten in een reactie onder dit artikel.

Liefs,

Bouwina